Vil du være et forbilde og bekjempe hatprat på nett? Bli Stopp hatprat-ambassadør!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/c/9/stopphatprat.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 293

Stopp hatprat er en europeisk ungdomskampanje for menneskerettigheter og mot hatprat. Kampanjen ble startet av Europarådet og finnes i dag i over 40 land.

Stopp hatprat søker nå etter Stopp hatprat-ambassadører for 2017. Samfunnsdebatten trenger mer mangfold og flere stemmer som vil forandre samfunnet gjennom å ta til motmæle mot hatprat. Dere skal finne de beste måtene å svare på, enten det er gjennom aksjoner, leserinnlegg, debatter eller engasjerende nettkampanjer, osv. Du blir ikke alene, vi søker til sammen seks-åtte ambassadører som vil jobbe tett sammen og i fellesskap sette deres egne mål og dere velger deres egen vei for å svare.

Som ambassadør får du mulighet til å stå i spissen for kampen mot hatprat og utvikle deg selv, dine kunnskaper og ferdigheter sammen med likesinnede som vil gjøre en forskjell i kampen mot hatprat. Dere deltar på fire helgesamlinger og får god støtte og oppfølging fra kampanjen. Du vil lære om hva hatprat er og hvordan gjenkjenne og svare hatprat, hvordan endre samfunnet til det bedre og motvirke hatprat på nett.

Året vil bli en vandring der du vil lære deg selv bedre å kjenne og se hvor langt dere kan nå sammen. Etter siste samling får du en attest på at du har vært ambassadører for Stopp hatprat og alt du har gjort. Kostnader til reise, overnatting og mat til møter dekkes av kampanjen og du skal ikke trenge å bruke dine egne penger.

 

Hvem er du?

Vi søker ungdommer mellom 16 og 26 år fra hele landet som har et engasjement mot hatprat og diskriminering, som bringer med seg mangfoldsperspektiver og erfaringer, og som gjerne har forsøkt selv å svare hatprat i sosiale eller tradisjonelle medier.

Vi søker personer med forskjellige interesser og ferdigheter, alt fra kunst til sosiale medier, film, media eller journalistikk eller annet som kan komme til nytte i kampen. Personer oppfordres å søke uavhengig av funksjonsevne, etnisitet, religion, seksualitet og/eller kjønnsidentitet, vi vil gjøre vårt beste for å tilrettelegge for deg.

 

Hvordan deltar jeg?

Datoene for samlingene er satt til helgene: 1.-2. april, før ungdomskonferansen 17.-18. juni, 16.-17. september og 11.-12. november. Det er en forutsetning at du deltar på samtlige samlinger, datoene kan endres av ambassadørene i fellesskap på første møte dersom det skulle være behov for det.

For å kunne delta må du fylle ut søknadsskjemaet her innen søndag 12. mars: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd_FIkN_z24bAiD1SfnhQILIiHYxCYBebpswsYsEm7GhwY8-Q/viewform

Svar på søknaden gis senest søndag 19. mars. Første samling er helgen 1.-2. april. Ta kontakt med post@stopphatprat.no eller send oss en melding på www.facebook.com/stopphatprat om dere har spørsmål til ambassadørordningen.