https://www.stopphatprat.no/zelfgemaakte/
https://www.stopphatprat.no/analogue-of-female/

Kurssamling på Utøya: Hvordan skape dialog og endre holdninger i praksis?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/c/9/stopphatprat.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 293

Om kurssamlingen

Stopp hatprat har gleden av å invitere til tre dagers kurssamling på Utøya 17. – 19. august 2020. Over de tre kursdagene vil vi utvikle deltakernes kompetanse i å holde holdningsendrende workshop og samle erfaringer og kunnskap til en veileder i hvordan bekjempe hatprat med ungdom gjennom menneskerettighetsopplæring.

Dato: mandag 17.- onsdag 19. august 2020
Sted: Utøya, en time fra Oslo.
Pris: Gratis, med reisedekning.
Påmeldingsfrist: vi har et par plasser ledig og holder påmeldingen åpen inntil videre
Påmeldingsskjema: https://docs.google.com/forms/d/1Ra95luXFdPc_mVl9zKCYAkKkgSZJjjW2k41iaBcLj-M/edit

Drapet på afroamerikanske George Floyd i USA har blitt et symbol på hvordan strukturell rasisme fortsatt lever i dagens samfunn og fører til fordommer, diskriminering, hatprat og hatkriminalitet. Demonstrasjonene og protestene viser at det er et vilje og mot til å ta et oppgjør med hatet og rasismen. For å svare hatet trenger vi verktøy for å endre holdninger og ferdigheter til å gjenkjenne og svare hatet. Menneskerettighetsopplæring er et slikt verktøy og på kurssamlingen vil vi utvikle denne kompetansen og sammen jobbe for et bedre samfunn for alle.

Over de tre kursdagene vil vi:

  • Oversette / tilpasse øvelser til lokale kontekster
  • Dele erfaringer med menneskerettighetsopplæring med ungdom og hatprat
  • Gå i dybden og finne løsninger på vanlige utfordringer
  • Diskutere utfordringer og løsninger for menneskerettighetsopplæring 2.0
  • Dele kunnskap og erfaringer for å designe og utvikle veilederen 

Samlingen er en del av Stopp hatprat sitt mål I 2020 om å tilby støtte og muligheter til å bruke menneskerettighetsopplæring i praksis. Dette vil vi gjøre gjennom å:

  • Støtte opp om organiseringen av workshoper for ungdommer i skoler og ungdomsklubber i ulike deler av landet og samle praktikernettverket og ungdomsambassadørene og 
  • Sammen utvikle en veileder som gir svar på de utfordringene og spørsmålene de som ønsker å skape møteplasser møter.

Korona og smittevern

Kurset holdes på Utøya og nødvendige forhåndsregler i henhold til anbefalinger og veiledninger vil bli tatt for å forebygge smitte når det kommer til overnatting og gjennomføring på Øya. Mer informasjon om forhåndsregler mot smitte vil bli sendt ut med informasjonsmailen til deltakerne.

Deltakerprofil

Kriteriene for å kunne delta er

  • Ha engasjement for å forebygge hatprat og gjennomføre menneskerettighetsopplæring
  • Skal gjennomføre lokale workshops med ungdom

Veilederprosjektet

Veilederen – en ressurs for å bekjempe hatprat med menneskerettighetsopplæring

Målet med veilederen er å gjøre det lettere å bruke menneskerettighetsopplæring lokalt i din praksis. Den skal hjelpe deg på vei, samtidig er du avhengig av å selv jobbe med øvelsene for å gjøre dem dine og bruke dem på en kompetent måte i workshops. 

For at veilederen skal kunne svare de behovene og forutsetningene til deg som skal bruke den har, er vi avhengig av at du er med å designe den til å svare disse behovene. Hvordan veilederen vil se ut til slutt er derfor avhengig av dine bidrag og opplevelse av utfordringer og muligheter. Ressursen er tenkt å være nettbasert og kunne brukes av ungdommer, ungdomsarbeidere og lærere.

Den kan for eksempel inneholder forslag til workshop-opplegg, råd om hvordan tilpasse øvelser og oppdaterte eksempler man kan bruke, informasjon om hatprat og Stopp hatprat og hvordan man kan engasjere seg, refleksjonsspørsmål som hjelper en med å evaluere og utvikle sin praksis, tilnærminger hvordan håndtere motstand og ungdommer med kontroversielle holdninger, osv. 


Læringsprosessen og forventninger

Det å være med å utvikle en veileder er i seg selv en læringsprosess som kan styrke din praksis i menneskerettighetsopplæring mot hatprat. For å bli flink til å holde workshops er det allikevel ingen vei utenom – du er nødt til å holde workshops med ungdommer. Men det er jo også målet med å delta på kurs, og vi håper du er motivert og klar for å gjennomføre egne workshops og dele av dine erfaringer med de andre. 

Alle som deltar i prosjektet skal gjennomføre en workshop med ungdommer i løpet av perioden fram til konferansen i november. De som gjennomfører kan få oppfølging før og etter workshopen. Og støtte under workshopen om ønskelig og gjennomførbart.

Støttet av


https://www.stopphatprat.no/fortis-trend/