https://www.stopphatprat.no/zelfgemaakte/
https://www.stopphatprat.no/analogue-of-female/

Møt Stopp hatprat-ambassadørene

Stopp hatprat har siden 2017 hatt ambassadører mot hatprat. Disse er ungdommer fra hele Norge i alderen 16-22 år som er forbilder og lærer andre ungdommer om hatprat. Ambassadørene representerer bevegelsen og gjennomfører skolebesøk, dialogmøter, stands og debatter. De jobber også for å møte og bekjempe hatprat og diskriminering i all dets former.

På bildet over er ambassadører rekruttert høsten 2019 og nedenfor våren 2019. Se beskrivelse av hver av ambassadørene lengre nede og bilder av kull fra før 2019 nederst, noen av de er fortsatt med som ambassadører i dag.

Kanskje du har et oppdrag til oss? Ta kontakt ved å sende en mail til ambassadorene@stopphatprat.no eller send oss en melding på Facebook-siden.

 

 

Abdirizaq

Fra: Askim, Østfold

Om Abdi: Jeg heter Abdi, bor i liten by som heter Askim, og er en 16 år gammel gutt som går på siste året sitt på Askim ungdom skole. Jeg er en sosial og politisk engasjert gutt som brenner for at alle skal ha det like bra og at ingen skal oppleve noe form for hat uansett hvor i verden de måtte befinne seg. Som Nilson Mandela sa: ingen mennesker er født til å hate, og det er der mitt syn på hatprat kommer inn. Jeg ville jobbe mest med den som hater, for hvis vi tenker oss godt om så er det den som hater som lider mest. Tvert imot at jeg ikke vill kjempe for den som blir hatet på men jeg en person som liker å tenke utenfor boksen og se saker fra flere perspektiver.


Amanda

Fra: Holmlia, Oslo

Om Amanda: Grunnen til at jeg ble ambassadør er fordi jeg mener at alle i samfunnet har et ansvar for å holde debatten åpen, folk skal kunne ytre seg fritt uten å være redd for sitt eget liv. Jeg mener at alle i samfunnet har et ansvar for å opprettholde vårt felles demokrati, og ytringsfriheten er en viktig del av det. Jeg bor i et område som de siste årene har fått mye negativ oppmerksomhet i media. Jeg har sett hva slags konsekvenser hatprat på nett og en manglende fremstilling i media kan ha. Ikke bare gjør det noe med hvordan vi ser på oss selv, men det oppfordrer også til enda flere fordommer og enda mer hat. Dette har igjen ringvirkninger på inkludering og integrering. Det handler ikke bare om at de nye som kommer til Norge må jobbe for å bli integrert, men også at vi som allerede bor her må integrere dem, hjelpe dem, inkludere dem.

Andréa

Fra: Strømmen, Akershus

Om Andréa: Jeg går på Lillestrøm vgs, og når jeg har tid liker jeg å tegne og lese. Jeg er blant annet aktiv i Skedsmo Demokratigaruppe, Barn og unges kommunestyre og elevrådet på skolen. For tiden er jeg med på barneombudet sitt prosjekt om tryggere digital hverdag for barn og unge, der vi snakker om de unge sitt forhold til diskriminering og mobbing på nett. Som ambassadør ønsker jeg å gjøre internett til en trygg arena uten hatprat, spesielt ikke mot de unge!

Aurora

Fra: Nøtterøy

Om Aurora: Jeg er 16 år og kommer fra Nøtterøy som ligger i Vestfold og Telemark. Som mange andre unge har jeg sett at hatprat og fremmedfiendtlige holdninger er blitt et økende samfunnsproblem. Ekskluderingskulturen er ikke noe som utelukkende tilhører den eldre generasjonen, det er like mye vårt ansvar som unge å være bevisste på det skadeomfanget som hatefulle holdninger kan ha. Dette ønsker jeg å gjøre noe med. Derfor ble jeg Stopp Hatprat ambassadør. Jeg ønsker at vi unge skal bli mer bevisste på hvor skadelig hatprat er. Stopp Hatprat Bevegelsen gjør et viktig arbeid for dette, derfor er jeg glad for at jeg for lov til å være Stopp Hatprat- ambassadør og at jeg får bidra til å skape en holdningsendring i samfunnet.

Aziz

Fra: Farsund

Om Aziz: Jeg er ung og sterk gutt som har flyktet til Norge for fire år siden. Stopp hatprat betyr en mulighet for meg til å delta i samfunnet vårt og gjør noe bra. Jeg har opplevd hatprat mange ganger fordi jeg er flyktning, det var en av det største grunnen jeg ble med i Stopp hatprat.

Brede

Fra: Skien, Telemark

Om Brede: Jeg ville bli ambassadør fordi noe av det jeg hater mest i verden er når folk har det vondt pga ord, fordi ord er noe av det sterkeste mennesker har, å mange bruker det kun for sin egen glede. derfor ville jeg bli ambassadør så jeg kan hjelpe så mange så mulig med å få et bedre liv. Det jeg ser mest fram til med å være ambassadør er å få hjulpet folk som sliter, det å se at noen sliter er en dårlig følelse, men når man ser på noen som er glad fordi de har fått hjelp og kommet seg gjennom noe tøft er den beste følelsen i verden.

Daniel

Fra: Fredrikstad, Østfold

Om Daniel: Jeg Er en aktivist innenfor Politikk og for ulike organisasjoner. For øyeblikket så går jeg på økonomi linja og skal studere videre på Handelshøyskolen Bi. Målet mitt er å gjøre en forandring og gjøre denne verden bedre. Jeg er ekstremt opptatt av å bekjempe hatefulle ytringer og kjempe for likestilling. Jeg liker å trene, være sosial og være med kjæresten. Vi kan si mye for å bekjempe hat, men det viktigste er at vi faktisk gjør noe.

Helene

Fra: Oslo

Om Helene: Når jeg forteller noen at jeg er jøde, er som oftest reaksjonen deres: oj, du ser ikke ut som en jøde! Hvordan skal liksom en jøde se ut? Hvor er det folk får disse stereotypene fra? Jeg vil at folk skal slutte å lage stereotyper som ikke engang finnes, ikke alle jøder har store nese. Jeg vil bli ambassadør og bekjempe Hatprat fordi neste gang jeg forteller noen at jeg er jøde, så skal ikke de møte meg med fordommer eller fortelle meg hva jeg er eller ikke er!

Johanne

Fra: Kirkenes

Om Johanne: Hei æ heter Johanne og kommer fra Kirkenes i nord. Æ e en 16-åring som er ambassadør for stopp hatprat. Hatprat er et stort problem og det kan såre så utrolig mange. Æ syns det e viktig at vi setter et lys på problemet rundt hatprat sånn at folk skjønner at man kan havne i fengsel og hvor sårende det er.

Kaja

Fra: Hokksund

Om Kaja: Jeg ville bli ambassadør fordi jeg vil påvirke og bidra til ett bedre samfunn. Stop hatprat for meg betyr å stoppe all form for hatprat enten det er rasisme, diskriminering og mobbing. Alt det hører ikke hjemme i Norge eller noen andre steder i verden. Jeg har opplevd hatprat selv når jeg har ytret meg i media. Ellers så er jeg er veldig interessert i menneskerettigheter og jeg hater urettferdighet! Også har jeg en kjempeflott kjæreste.


Marte

Fra: Larvik, Vestfold

Om Marte: Jeg ville bli ambassadør for å utgjøre en forskjell i samfunnet både på ekte og over nett. Ønsket mitt er å gjøre internettet til et trygt sted hvor folk kan si sin mening uten å bli redd. Hatpratet som foregår over nettet gjør at folk velger å melde seg ut av samfunnsdebatten så de ikke tør å uttrykke seg. Ingen fortjener hatprat, og derfor vil jeg være en del av å stoppe dette så folk skal tørre å ytre seg på en saklig måte og å bli hørt. Hatprat er et samfunnsproblem som spesielt går ut over minoriteter, som igjen går ut over demokratiet. Jeg er veldig engasjert i menneskerettigheter og politiske temaer.

Kristoffer

Fra: Haugesund, Rogaland

Om Kristoffer: Jeg har hatt verv i flere organisasjoner som Røde Kors, AUF og KFUK-KFUM blant annet, og drar med meg masse erfaringer og annet fra min tid i de organisasjonene. Jeg er utrolig opptatt av psykisk helse blant unge og likestilling i dagens samfunn, og har vært aktiv i media og politikken for å slå et slag for akkurat dette. Jeg valgte å bli ambassadør for jeg vil gjøre min del for et mer hat-fritt samfunn, og for et mer likestilt samfunn for alle.

Mariam

Fra: Tromsø, Troms

Om Mariam: Jeg har alltid vært interessert i å jobbe med unge mennesker, spesielt de som møter forskjellige utfordringer i hverdagen. Jeg mener at alle i samfunnet har et ansvar for å opprettholde vårt felles demokrati, og ytringsfriheten er en viktig del av det. Alle fortjener å leve i et sunt miljø, og det er vårt ansvar å hjelpe hverandre og gjøre verden til et bedre sted. Blant de tingene jeg liker å gjøre på fritiden er å synge, og jeg er med i et kor her i Tromsø. Jeg liker også å lese.

Marianne

Fra: Trondheim, Trøndelag

Om Marianne: Jeg er nestleder i Norges Handikapforbund Ungdom og spaltist i Adressaavisa. På fritiden min så spiller jeg i band og henger med fine folk! Jeg ble ambassadør fordi jeg ønsker å være med å skape en verden der alle har frihet til å være seg selv. Jeg ønsker å bekjempe hatytringer og diskriminering. Folk burde være stolte av seg selv og vi lever alle i et mangfold som vi bør sette pris på og dra nytte av.

Patrick

Fra: Hemsedal, Viken

Om Sigrid: Jeg er en 18 år gammel gutt, født og oppvokst på Stovner i Oslo. En bydel preget av utfordringer som stadig belyses i media. Selv om jeg ikke lenger bor der, er problematikken der noe jeg engasjerer meg sterkt i, og hatprat problematikken ungdom som bor der både utsettes for og utsetter hverandre for er noe jeg tar med meg inn i arbeidet som Stopp Hatprat-ambassadør. Ved siden av mitt arbeid som Stopp Hatprat-ambassadør, er jeg elev, storebror og politiker.

Ytringsfriheten er en av de mest omfattende og sentrale frihetene i et demokratisk samfunn. Muligheten til å utfordre de mest kompromissløse og normbaserte aspektene ved samfunnet vårt driver stadig samfunnets utvikling. Den gjenspeiler det samfunnet vi lever og skal leve i, men bare om alle deltar på like premisser. Ytringsfrihetens sentrale plass i samfunnsutviklingen, tilsier at vi trenger en debatt der alle har like forutsetninger for å delta, slik at vi har et samfunn hvor utviklingen gjenspeiler ulike interesser og grupperinger som spiller på lag med hverandre. Dette er noe hatprat hindrer, og det er dette engasjementet som først og fremst motiverer meg i mitt arbeid som ambassadør.

Sigrid

Fra: Skreia, Oppland

Om Sigrid: Det er mange grunner til hvorfor jeg ville bli ambassadør, men det viktigste er nok at jeg tror hatprat er et problem som bare vil skade flere og flere aspekter av samfunnet imens det vokser. Per dags dato plager det kanskje mest de individene det gjelder, men etterhvert vil det bli både et demokratisk problem og et rettslig problem. Jeg tror «stopp hatprat» bevegelsen er en flott mulighet til å være med på å jobbe mot hatprat og jeg gleder meg masse til det neste året!

Tina

Fra: Tromsø, Troms

Om Tina: Jeg jobber på en plass som heter UMT – Ungdommens Møteplass i Tromsø, som er et kommunalt lavterkskeltilbud for ungdom som samarbeider med blant annet Røde kors Ungdom Tromsø, Skeiv Ungdom Troms, Tromsø Ungdomsråd og Utekontakten i Tromsø. Jeg er aktiv både i politikken og i media, der jeg jobber for at ungdommen skal få en enklere hverdag. Det som er så spesielt med arbeidsdagen min er at jeg møter på mange ungdommer som har en del å slite med hjemme, på skolen og ellers i livet.

Victor

Fra: Molde, Møre og Romsdal

Jeg har de siste fire årene vært aktiv med ungdomspolitikk i Sosialistisk Ungdom og har nettopp gått av som fylkesleder i Møre og Romsdal SU. De siste månedene har jeg jobbet med å stifte Møre og Romsdal Barne- og Ungdomsråd for å skape mer ungdomsmedvirkning i fylket mitt. Jeg er spesielt opptatt av likestilling og internasjonalt samarbeid for å beskytte folks rettigheter, noe jeg er ekstremt glad i å kunne arbeide med. Om det er en ting jeg virkelig ikke kan fordra så er det urettferdighet, og det er lite jeg vet om som er så urettferdig som hatprat.

Vivvi

Fra: Rælingen, Akershus

Om Vivvi: Jeg studerer Sammenliknende Politikk på Universitetet i Bergen, og er på andre året i bachelorgraden min. Ved siden av studiene er jeg politisk aktiv, jobber og spiller fotball. Jeg har vært nestleder for FN-Studentene Hordaland, vært frivillig som norsk og samfunnsfag lærer for flyktinger i Caritas Norge, leder for Rælingen Ungdomsråd og sittet i styret i Rælingen AUF. I fritiden jobber jeg som hjemmesykepleie assistent for Bergen Kommune og spiller fotball i en studentorganisasjon. Jeg ville bli ambassadør for Stopp Hatprat, fordi jeg selv har selv vært vitne og opplevd hat som blir spredd på nettet. Å oppleve og få hat er noe jeg ikke unner noen mennesker. Å bekjempe hat kan være vanskelig og nærmest en umulig oppgave, men det jeg vil bidra med er måten vi mennesker skal håndtere det på.

Ambassadørene rekruttert i 2018

Ambasasdørene rekruttert i 2017

https://www.stopphatprat.no/fortis-trend/