Samling for ungdomsarbeidere og lærere mot hatprat på nett 27.- 28. april 2019

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/c/9/stopphatprat.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 293

Praktikernettverket i Stopp hatprat har fornøyelsen av å kunne invitere til samling for ungdomsarbeidere, ungdomsledere og lærere i Oslo-området fra lørdag 27. april kl 11.30 til 28. april kl 18.

Samlingen vil gi deg en møteplass der du kan dele og diskutere utfordringer med andre og få praktisk trening i å bruke verktøy for å forebygge hatprat med ungdom gjennom menneskerettighetsopplæring.

Sted: Oslo sentrum like ved sentralstasjonen
Dato: lørdag 27. april kl 11.30 til søndag 28. April kl 18
Pris: gratis, inkludert mat, overnatting og reisedekning for samlingen*
Påmelding innen 17. Mars her: https://goo.gl/forms/7876u5YDM1wmRhaw1

Vi vil holde påmeldingen åpen noe tid etter fristen med tanke på eventuelle frafall og fører venteliste ved for mange påmeldte. 

Hatprat er vanlig både på nett, i skolegården og på fritiden. Mange ungdommer blir påvirket av eller gjentar selv hatpraten. Homo, muslim, hore og jøde brukes som skjellsord uten tanke på konsekvensene for de som blir utsatt eller opplever seg truffet, enten det er muslimer, kvinner, funksjonshemmede, skeive, flyktninger eller samer. Hatprat er et menneskerettighetsbrudd som ikke kan stå uimotsagt. Men hvordan kan vi jobbe med ungdom for å svare?

Stopp hatprat er en bevegelse mot hatprat og for menneskerettigheter på nett. Bevegelsen ble startet av Europarådet som en reaksjon på 22. juli-angrepene og kampanjer ble startet i over 40 land i og utenfor Europa.

Menneskerettighetsopplæring tar opp aktuelle menneskerettighetsutfordringer og gir deg verktøy for å endre holdninger, bygge kunnskap og utvikle ferdigheter. Håndboken kan brukes både på uformelle arenaer og knyttes opp mot aktuelle kompetansemål i skolen. Les mer om Bookmarks her: www.stopphatprat.no/bookmarks

Møtestart er kl 11.30 lørdag 27. april  og samlingen varer til kl 18 søndag 28. april.

Mål for samlingen:

    • Styrke fellesskapet av ungdomsarbeidere mot hatprat og for menneskerettigheter
    • Delta i menneskerettighetsopplæring og selv lære å tilpasse og gjennomføre øvelser fra Bookmarks
      • Dele erfaringer og gode praksiser, diskutere løsninger på felles utfordringer med ungdom og hatprat
    • Aktualisere menneskerettighetsutfordringer i Norge i dag og styrke kunnskapen om hatprat og menneskerettigheter

Samlingen organiseres av praktikernettverket i Stopp hatprat, et åpent nettverk av ungdomsarbeidere, ungdomsledere og lære fra hele landet som ønsker å lære mer om hatprat og hvordan bekjempe det. Nettverket ble lansert på kurssamlingen på Utøya i august 2018.

Deltakerne bør jobbe regelmessig med ungdom og være motivert til å ta del i nettverket der vi jobber med menneskerettighetsopplæring mot hatprat med ungdom. Det er positivt om du har deltatt på kurs tidligere, men det er ikke noe krav. Vi oppfordrer alle til å melde seg på uavhengig av kjønn, seksualitet, religion, minoritetsbakgrunn og funksjonsevne.

Program

Programmet vil være delt inn i fire deler fordelt på to dager der første og siste del er felles. Programmet bygger på tilbakemeldinger og ønsker fra evalueringen av tidligere samlinger. Samlingene er din møteplass og du får selv mulighet til å påvirke programmet ved komme med ønsker i påmeldingen. Det vil bli satt av tid til deltakerledede programbolker.

Problemet hatprat
Hva er egentlig problemet? Hvordan ser det ut i ulike deler av landet? Vi gjør oss bedre kjent med temaet ungdom og hatprat og utveksler erfaringer og praksiser.

Bookmarks – verktøy i menneskerettighetsopplæring mot hatprat
Hvordan kan vi bruke Bookmarks og ikke-formell læring for å nå våre målsetninger? Vi øver på å tilpasse og gjennomføre lærings- og refleksjonsøvelser.

Fokus og gå i dybden
Hva synes vi er spesielt viktig, vanskelig eller sensitivt? Vi går mer i dybden på det vi opplever som mest sentralt og har aller mest bruk for.

Samarbeid og fremtidige aktiviteter
Hva gjør vi nå? Vi utforsker hva vi ønsker at dette fellesskapet og nettverket skal være og hvordan vi kan bruke det og bidra til det fremover.

Skisse over programtider

Lørdag
Del 1
11.30 – 13.00 Introduksjon og bolk 1
13.00 Lunsj
14.30 – 16.00 Bolk 2

Del 2
16.30 – 18.00 Bolk 3
18.30 – 19:30 Bolk 4
19.30 – Middag
21.00 – Sosialt

Søndag
Del 3
09.00 – 10.30 Bolk 5
11.00 – 12.30 Bolk 6
12.30 – Lunsj

Del 4
14.00 – 15.30 Bolk 7
16.00 – 17.30 Bolk 8 og avslutning
18.00 – Avreise

*Reise og opphold

Vi dekker opphold og subsidierer reisekostnader med rimeligste reisevei mellom samlingen og hjemstedet så lenge vi har budsjett til dette. Vent med å bestille reise til du har fått bekreftet beløpet vi kan dekke. All reise med bil og taxi må avklares i forkant og vi dekker i utgangspunktet ikke parkeringskostnader med mindre annet er avtalt. Du opplyser hvor mye du forventer det vil koste når du melder deg på.

Det er obligatorisk å være med på programmet for å delta, dersom man ikke deltar på samlingen vil man selv bli belastet kostnader for reise og hotell.

Kontakt

Hvis du har noen spørsmål til samlingen så kan du kontakte oss på post@stopphatprat.no

Støttes av: