Samling for ungdomsarbeidere og lærere mot hatprat på nett 12.- 13. oktober 2019

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/c/9/stopphatprat.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 293

Praktikernettverket i Stopp hatprat har fornøyelsen av å kunne invitere til samling for ungdomsarbeidere, ungdomsledere og lærere på HL-senteret (Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter) i Oslo fra lørdag 12. oktober kl 12 til 13. oktober kl 18. 

Hva trenger du som vil jobbe med hatprat-tematikk med ungdom? Stopp hatprat har siden 2017 tilbudt kurs for ungdomsarbeidere, -ledere og lærere og lanserte august 2018 praktikernettverket for de som ønsket å utvikle sin kompetanse i menneskerettighetsopplæring mot hatprat. Vi har siden stiftelsen hatt fire samlinger årlig. Samlingene er møteplasser der du kan dele og diskutere utfordringer med andre og få praktisk trening i å bruke verktøy for å forebygge hatprat med ungdom gjennom menneskerettighetsopplæring.

Sted: Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter på Bygdøy i Oslo
Overnatting: Scandic Hotell Solli, Oslo
Dato: lørdag 12. Oktober kl 12 til søndag 13. Oktober kl 18
Pris: gratis, inkludert mat, overnatting og reisedekning*
Påmelding her (ÅPEN INNTIL VIDERE): https://forms.gle/G18ZmQia6k6GwVdG9

Fortsatt et par ledige plasser, påmeldingen holdes åpen inntil videre.

På denne samlingen samarbeider vi med HL-senteret hvis utstilling gir en meningsfull og viktig kontekst for arbeidet med å Stoppe hatprat. Vi vil få oppleve utstillingen og høre om hvordan HL-senteret jobber med ungdom. Samtidig ønsker vi videreutvikle konseptet og identifisere nye fokusområder. Både nye og tidligere deltakere er velkomne og vi ønsker gjerne innspill i forkant gjennom påmeldingen. I perioden fram til samlingen vil det komme ut forespørsel om å bli med i nettverket og hva det innebærer konkret.

Hatprat er vanlig både på nett, i skolegården og på fritiden. Mange ungdommer blir påvirket av eller gjentar selv hatpraten. Homo, muslim, hore og jøde brukes som skjellsord uten tanke på konsekvensene for de som blir utsatt eller opplever seg truffet, enten det er muslimer, kvinner, funksjonshemmede, skeive, flyktninger eller samer. Hatprat er et menneskerettighetsbrudd som ikke kan stå uimotsagt. Men hvordan kan vi jobbe med ungdom for å svare?

Stopp hatprat er en bevegelse mot hatprat og for menneskerettigheter på nett. Bevegelsen ble startet av Europarådet som en reaksjon på 22. juli-angrepene og kampanjer ble startet i over 40 land i og utenfor Europa.

Menneskerettighetsopplæring tar opp aktuelle menneskerettighetsutfordringer og gir deg verktøy for å endre holdninger, bygge kunnskap og utvikle ferdigheter. Håndboken kan brukes både på uformelle arenaer og knyttes opp mot aktuelle kompetansemål i skolen. Les mer om Bookmarks her: www.stopphatprat.no/bookmarks

Møtestart er kl 12 lørdag 12. oktober og samlingen varer til kl 18 søndag 13.oktober.

Mål for samlingen:

    • Styrke praktikernettverket og fellesskapet av ungdomsarbeidere mot hatprat og for menneskerettigheter
    • Delta i menneskerettighetsopplæring og selv lære å tilpasse og gjennomføre øvelser fra Bookmarks
    • Dele erfaringer og gode praksiser, diskutere løsninger på felles utfordringer med ungdom og hatprat
    • Aktualisere menneskerettighetsutfordringer i Norge i dag og styrke kunnskapen om hatprat og menneskerettigheter

Samlingen organiseres av praktikernettverket i Stopp hatprat, et åpent nettverk av ungdomsarbeidere, ungdomsledere og lære fra hele landet som ønsker å lære mer om hatprat og hvordan bekjempe det. Nettverket ble lansert på kurssamlingen på Utøya i august 2018.

Deltakerne bør jobbe regelmessig med ungdom og være motivert til å ta del i nettverket der vi jobber med menneskerettighetsopplæring mot hatprat med ungdom. Det er positivt om du har deltatt på kurs tidligere, men det er ikke noe krav. Vi oppfordrer alle til å melde seg på uavhengig av kjønn, seksualitet, religion, minoritetsbakgrunn og funksjonsevne.

Program

Programmet vil være delt inn i fire deler fordelt på to dager. Samlingene er din møteplass og du får selv mulighet til å påvirke programmet ved komme med ønsker i påmeldingen. Det vil bli satt av tid til faglig påfyll. Her er de ulike delene som vil inngå i samlingen.

Dele erfaringer
Har du erfaringer med hatprat i ditt ungdomsarbeid? Vi deler erfaringer og utfordringer.

Faglig påfyll om hatprat
Vi inviterer en ekstern fagperson til å holde innledning for deltakerne med fokus på menneskerettighetsopplæring, hatprat eller ønsker fra deltakerne.

Bookmarks – verktøy i menneskerettighetsopplæring mot hatprat
Hvordan kan vi bruke Bookmarks og ikke-formell læring for å nå våre målsetninger? Vi øver på å tilpasse og gjennomføre lærings- og refleksjonsøvelser.

Fremtidige aktiviteter i praktikernettverket
Hva gjør vi nå? Vi utforsker hva vi ønsker at dette fellesskapet og nettverket skal være og hvordan vi kan bruke det og bidra til det fremover.

Skisse over program

Lørdag
Del 1
12:00 Lunsj
13.00 Introduksjon til nettverket og dele erfaringer
14.30 Pause
15.00 Faglig påfyll
16.30 PauseDel 2
17.00 Menneskerettighets-opplæring
18.30 Dagen slutter
19.30 Middag
21.00 Sosialt
Søndag
Del 3
09.30 – Forberede workshop
10.15 – Pause
10.30 – Første workshop-runde
11.30 – Pause

11.45 – Faglig påfyll

Del 4
13.00 – Lunsj
14.30 –
Andre og tredje workhoprunde m/ pause
16.30 – Nettverkets framtid og evaluering
18.00 – Avreise

Reise og opphold

Vi dekker opphold og subsidierer reisekostnader med rimeligste reisevei mellom samlingen og hjemstedet så lenge vi har budsjett til dette. Vent med å bestille reise til du har fått bekreftet beløpet vi kan dekke. All reise med bil og taxi må avklares i forkant og vi dekker i utgangspunktet ikke parkeringskostnader med mindre annet er avtalt. Du opplyser hvor mye du forventer det vil koste når du melder deg på.

Overnatting vil skje i dobbeltrom på Scandic Hotel Solli i Oslo. Enkeltrom kan organiseres mot en egenandel på 600 kr (differansen mellom enkelt og dobbeltrom) så sant det er ledige rom. Nærmere informasjon om overnatting vil bli sendt en til to uker før samlingen.

Det er obligatorisk å være med på programmet for å delta, dersom man ikke deltar på samlingen vil man selv bli belastet kostnader for reise og hotell.

Kontakt

Hvis du har noen spørsmål til samlingen så kan du kontakte oss på post@stopphatprat.no

Støttes av: