Personvernerklæring

Stopphatprat.no, ved kampanjens ansatte, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenestene våre. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Webanalyse

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Disse verktøyene bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. stopphatprat.no bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Kommentarer

Der det er mulig for brukerne å komme med kommentarer på artikler, kreves det at man er registrert. Navn og e-postadresse kan bli publisert med kommentaren.

Hatprat webapp

Stopphatprat.no har en app hvor brukere kan lagre egne svar på ytringer og hvor brukerne kan stemme («Liker») på hverandres svar. For å kunne stemme eller skrive egne svar, kreves det at man er registrert bruker. Brukerens bidrag blir holdt igjen for moderasjon, og det er ikke sikkert brukerens bidrag vil bli gjort tilgjengelig i appen.

Registrering av bruker

Man kan registrere seg med brukernavn og gyldig e-postadresse. Det er også mulig å bruke Facebook-registrering. Vi henter da inn bruker-id, brukernavn, epost-adresse og fullt navn. Opplysningene deles ikke med andre.

Mottatte opplysninger er underlagt Facebooks retningslinjer for personvern.

Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Slik håndterer du informasjonskapsler i din nettleser