Introkurs: Hvordan forebygge hatprat med ungdom?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/c/9/stopphatprat.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 293

Introduksjonskurs i håndboken Bookmarks for ungdomsarbeidere, ungdomsledere og lærere

Dato og tid: 31. mai fra kl 16-20, registrering og mat fra kl 15.30.

Sted: Norges Handikapforbunds lokaler i Schweigaards gate 12 (over Oslo bussterminal). Lokalene er universelt utformet.

Pris: Gratis med reisedekning* og enkel matservering.

Påmeldingsfrist: 10. mai Obs! Kun 20 plasser som går til de første påmeldte.

 

Om arrangementet:

Hatprat er vanlig både på nett, skolegården og i fritiden. Mange ungdommer blir påvirket eller gjentar selv hatpraten. Homo, muslim, hore og jøde brukes som skjellsord uten tanke på konsekvensene for de som blir utsatt eller opplever seg truffet, enten det er muslimer, kvinner, funksjonshemmede, skeive, flyktninger, samer, osv.

Hvordan kan du som jobber med ungdom håndtere hatprat og endre holdninger? Bookmarks er Europarådets håndbok for forebygging av hatprat på nettet gjennom menneskerettighetsopplæring, og gir deg verktøy for å endre holdninger, bygge kunnskap og utvikle ferdigheter. Håndboken kan brukes både på uformelle arenaer og knyttes opp mot aktuelle kompetansemål i skolen. Les mer om Bookmarks her (lenke til Wergelandsenteret).

 

Alle deltakere vil få utdelt et fysisk eksemplar av Bookmarks på norsk til odel og eie samt et forslag til workshopsopplegg som de kan gjennomføre med ungdommer etter kurset.

Workshopen blir arrangert av Stopp hatprat, Ungdom og Fritid og Lyngdal kommune. Kursholderne har erfaring i bruk av Bookmarks og workshops med ungdommer, samt kursing av lærere og ungdomsarbeidere. Samlingen varer i fire timer, hvor vi går igjennom håndboken og hvordan den kan brukes, prøver noen øvelser og reflekterer rundt hvordan man kan bruke disse med ungdom.

Deltakerne vil få et enkelt bevis på deltakelse som oppsummerer hva de har gått igjennom på og lært på kurset.

 

Program (med forbehold om endringer)

15.30 – Matservering og registrering

16.00 – Presentasjon av deltakerene. Hva er hatprat, hvordan fungerer Bookmarks og hvordan kan Bookmarks og Stopp hatprat, Europarådets ungdomskampanje, være en ressurs i å forebygge hatprat.

17.00 – Deltakende øvelser fra Bookmarks

19.00 – Refleksjon rundt bruk av Bookmarks i egen praksis.

20.00 – Avslutning og avreise.

 

Kriterier for deltakelse:

Du er lærer eller ungdomsarbeider, eller må ha et ansvarsverv ovenfor ungdom regelmessig og minst annenhver uke, samt være interessert å følge opp med en ungdomsrettet aktivitet etter kurset.

 

Påmelding:

Påmelding skjer via skjema her.

https://goo.gl/forms/RoZY5wvmFc4Xj87m2

Det er kun 20 plasser og plassene går til de som melder seg først og som svarer kriteriene. Vi oppfordrer alle til å melde seg på uavhengig av kjønn, seksualitet, religion, minoritetsbakgrunn og funksjonsevne. Etter påmelding vil det sendes ut en bekreftelse på om du har fått plass. Påmeldingen stenges når kurset er fullt.

 

Oppfølgingskurs:

For interesserte vil vi i slutten av september holde firedagers kurs på Utøya. Tema er det samme, men vi vil ha mulighet til å gå mer i dybden. Det vil bli gitt mer informasjon om muligheten for å delta på introkurset.

 

*Reisedekning:

Det gis reisedekning for deltakere på kurset for de som ønsker dette så lenge budsjettet holder. Det skal alltid velges rimeligste reisevei(fly/buss/tog). Det dekkes opp til 500 kr for deltakere fra Østlandet, 1000 kr for deltakere Kristiansand, Bergen, Stavanger og Trondheim, og opp til 2000 kr for deltakere fra Nord-Norge og fra distrikter med særlig dyre forbindelser. Obs! Vent på bekreftelse før du bestiller reise.

Deltakerne må selv legge ut for reise. Det er en forutsetning at deltakerne selv sørger for å ha med alle kvitteringer de skal ha refundert (kjøp tur og returbillett) til konferansen. Refusjonsskjema blir sendt ut i forkant og vil være tilgjengelig på møtet. Skjema sendt inn etter møtet vil ikke bli refundert, men eventuelt gjenstående kvitteringer fra lokaltransport fra f.eks. flyplass kan ettersendes dagen etter møtet per epost.

 

Arrangementet støttes av:

Bilderesultat for ungdom og fritid logo