Invitasjon: Samling for ungdomsarbeidere og lærere mot hatprat på nett 3.-4. november 2018

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/9/c/9/stopphatprat.no/httpd.www/wp-includes/post-template.php on line 293

Praktikernettverket i Stopp hatprat er stolte av å kunne invitere til samling for ungdomsarbeidere, ungdomsledere og lærere på Scandic Oslo Airport ved Gardemoen lufthavn fra lørdag 3. til søndag 4. november. Samlingen vil gi deg en møteplass der du kan dele og diskutere utfordringer med andre likesinnede og få praktisk trening i å bruke verktøy for å forebygge hatprat med ungdom gjennom menneskerettighetsopplæring

Sted: Scandic Hotell Oslo Airport, Gardermoen
Dato: lørdag 3. november fra kl 12 til søndag 4. november kl 18
Pris: gratis med overnatting i enkeltrom og reisedekning*
Påmelding:  Innen fredag 12. oktober her: https://goo.gl/forms/sYADq0w8rGCwniR33

Hatprat er vanlig både på nett, skolegården og i fritiden. Mange ungdommer blir påvirket av eller gjentar selv hatpraten. Homo, muslim, hore og jøde brukes som skjellsord uten tanke på konsekvensene for de som blir utsatt eller opplever seg truffet, enten det er muslimer, kvinner, funksjonshemmede, skeive, flyktninger, samer el. Hatprat er et menneskerettighetsbrudd som ikke kan stå uimotsagt, men hvordan kan vi jobbe med ungdom for å svare?

Stopp hatprat er en bevegelse mot hatprat og for menneskerettigheter på nett. Bevegelsen ble startet av Europarådet som en reaksjon på 22. juli-angrepene og finnes i over 40 land i og utenfor Europa.


Menneskerettighetsopplæring tar opp aktuelle menneskerettighetsutfordringer og gir deg verktøy for å endre holdninger, bygge kunnskap og utvikle ferdigheter. Håndboken kan brukes både på uformelle arenaer og knyttes opp mot aktuelle kompetansemål i skolen. Les mer om Bookmarks her: www.stopphatprat.no/bookmarks

 

Møtestart er lørdag 3. november kl 12 og varer til søndag 4. november kl 18. Samlingen er på samme sted som Ungdom og Fritid sin landskonferanse  «Det digitale ungdomsarbeidet» og kan gjerne kombineres. Les mer om Ungdom og Fritids konferanse her: https://www.ungdomogfritid.no/kurs/landskonferansen-for-ungdomsarbeidere/

Mål for samlingen:

– Skape et fellesskap av ungdomsarbeidere mot hatprat og for menneskerettigheter
– Delta i menneskerettighetsopplæring og selv lære å gjennomføre ved tilpasse og prøve ut øvelser fra Bookmarks
– Dele erfaringer og gode praksiser, diskutere løsninger på felles utfordringer med ungdom og hatprat.
– Aktualisere menneskerettighetsutfordringer i Norge i dag og styrke kunnskapen om hatprat og menneskerettigheter

Samlingen organiseres av praktikernettverket i Stopp hatprat, et åpent nettverk av ungdomsarbeidere som ønsker å lære mer om hatprat og bekjempe hatprat med ungdom med deltakere fra hele landet, lansert på kurssamlingen på Utøya august 2018.

Deltakerne bør jobbe regelmessig med ungdom og ha motivasjon til å være en del av et nettverk der vi jobber med menneskerettighetsopplæring mot hatprat med ungdom. Det er positivt, men ikke et krav om at du har deltatt på kurs tidligere. Vi oppfordrer alle til å melde seg på uavhengig av kjønn, seksualitet, religion, minoritetsbakgrunn og funksjonsevne.

Utkast til program:

Lørdag – diskusjon og kunnskapsbygging

11.30 – Bli kjent og introduksjoner
13.00 – Lunsj
14.30 – Lære om menneskerettigheter
16.00 – Pause
16.30 – Caser / hvordan løse vanskelige situasjoner med pause
Eksempler på utfordringer, situasjoner og konkrete løsninger, hva fungerer, tips og triks
18.30 – Pause
18.45 – Planlegge workshops
19.30 – Middag
21.00 – Sosialt

Søndag – praksis og utprøving

09.00 – Open space
10.30 – Pause
10.45 – Utprøving av øvelser fra Bookmarks runde 1
12.00 – Pause
12.15 – Utprøving av øvelser fra Bookmarks runde 2
13.30 – Lunsj
15.00 – Utprøving av øvelser fra Bookmarks runde 3
16.15 – Pause
16.30 –     Utprøving av øvelser fra Bookmarks runde 4
17.45 – Avslutning og evaluering
18.00 – Avreise

*Reise og opphold

Vi dekker opphold og reise med rimeligste reisevei mellom samlingen og hjemstedet. Vi dekker reisekostnader så langt budsjettet holder og ved valg av rimeligste reisevei, vent med å bestille reise til du har fått bekreftet beløpet vi kan dekke. All reise med bil og taxi må avklares i forkant og vi dekker i utgangspunktet ikke parkeringskostnader med mindre annet er avtalt. Du opplyser hvor mye du forventer det vil koste når du melder deg på.

Det er obligatorisk å være med på programmet for å delta, dersom man ikke deltar på samlingen vil man selv bli belastet kostnader for reise og hotell.

 

Ungdom og Fritid sin landskonferanse !

Vi dekker gjerne hjemreise etter Ungdom og Fritid sin samling, så lenge det er innenfor avtalt beløp og ikke dyrere enn å reise tilbake på søndagen.

Vi dekker ikke overnatting fra søndag til mandag, dette må deltakere som ønsker selv ordne. Hvis du vil overnatte på hotellet koster det i skrivende stund 848 kr for et enkeltrom eller dobbeltrom inkludert frokost (samme pris for en eller to personer). Det finnes også noen andre hoteller i nærheten. Søk for eksempel på booking.com.

Dersom du ønsker spare penger og er komfortabel med å dele rom med andre natt til mandag kan vi gjerne formidle kontakt med andre deltakere, bare skriv det inn i påmeldingsskjemaet så melder vi ifra når vi bekrefter deltakelsen.

Kontakt

Hvis du har noen spørsmål til samlingen så kan du kontakte oss på post@stopphatprat.no

Støttes av: